Internationella startups gästar Västerbotten på Grand Hôtel

I samband med invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel 2020 arrangerar Region Västerbotten och Uminova Innovation GrandTech Match – en förmiddag där företag från länet möter nationella och internationella startups. Syftet är att knyta en första kontakt för att så småningom hitta innovativa lösningar för behov inom Smart Industri, Miljöteknik och Energi.

– Syftet med våra mötesplatser är att stärka den regionala utvecklingen – på alla nivåer. Och vad kan då passa bättre än toppa Västerbotten på Grand, och inleda det nya året, med en professionell business matchmaking genom Entreprise Europe Network och Uminova Innovation, säger Krister Ruth, strateg externa relationer, Region Västerbotten.

I samband med invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel den 21 januari 2020 ges länets företag och organisationer möjligheten att träffa nationella och internationella startups. Kvalitativa matchningar som grundas på behovsinventering hos företagen.

Under en förmiddag träffas de stora och små/nya företagen för att hitta möjligheter till lösningar på aktuella behov och utmaningar inom smart industri, miljöteknik och energi. Allt för att skapa nya affärer, pilotprojekt och tillväxt hos båda parter.

– Större företag och organisationer behöver idag blir mer snabbfotade, för att kunna möta kundernas nya behov och anpassa till en mer digitaliserad värld. Vi har sett fantastiska exempel på detta i vårt arbete med Ignite Sweden, där startups från regionen har fått oerhört viktiga affärer med storbolag så att de kan växa. Jag tycker att det känns jättespännande att till denna fantastiska process även kunna erbjuda regionens bolag internationella och nationella startups som kan svara på deras behov, säger Maria Olofsson, verksamhetsledare på Uminova Innovation.

Rekryteringen av startups görs av utvalda partners inom Enterprise Europe Network och matchningen genomförs av Uminova Innovation och Ignite Sweden.

Här kan du läsa mer och anmäla ditt intresse

För mer information:

Krister Ruth
Strateg externa relationer, Region Västerbotten
krister.ruth@regionvasterbotten.se

Kontakta oss

Producent:
CARINA ERIKSSON
tel: 070 535 57 05
carina.eriksson@regionvasterbotten.se

Programansvarig:
ANDERS SELLSTRÖM
tel: 070 540 12 12
anders.sellstrom@regionvasterbotten.se

Kommunikationsansvarig:
JESSICA LARSSON SVANLUND
tel: 070 773 49 95
jessica.larsson.svanlund@regionvasterbotten.se

Tillsammans för regionens utveckling

Tillsammans för regionens utveckling