Årets evenemang

Den 24 januari 2023 invigs Västerbotten på Grand Hôtel för 33:e gången. Arrangemanget pågår under två veckor och förvandlar Grand Hôtel till en mötesplats för regionala, nationella och internationella aktörer med fokus på den framtid som just nu skapas i norra Sverige, och hur Västerbotten är en föregångare i den stora omställning som globalt måste genomföras.

Under invigningen kommer medverkande talare att ur olika aspekter beröra den omställning som redan är igång i norra Sverige, och som är hela Sveriges angelägenhet och väg till en framgångsrik och hållbar framtid. Inbjudna gäster från offentlig sektor, näringsliv, politik, akademi och civila samhället kommer att finns med på plats i Vinterträdgården. Programmet filmas och sänds i efterhand i Region Västerbottens digitala kanaler.

Under de följande två veckorna fortsätter företag och organisationer från Västerbotten att ta plats i lokalerna på Grand Hôtel där möten, seminarier och nätverksträffar anordnas.

Även i år serveras den omtalade Västerbottensbuffén, komponerad av Västerbottens egen matambassadör Ella Nilsson. Fram till den 12 februari finns Västerbottensbuffén på Verandan på Grand Hôtel.

Västerbotten – föregångare i omställning

En stor del av framtiden skapas idag i norra Sverige. När andra pratar om att ställa om till en fossilfri värld är vi redan igång med att göra.

Boka boende

Bo i något av de trevliga rummen på Grand Hôtel under våra veckor.

Kontakta oss

Producent:
CARINA ERIKSSON
tel: 070 535 57 05
carina.eriksson@regionvasterbotten.se

Programansvarig:
ANDERS SELLSTRÖM
tel: 070 540 12 12
anders.sellstrom@regionvasterbotten.se

Kommunikationsansvarig:
CECILIA LINDELL
tel: 070 254 57 37
cecilia.lindell@regionvasterbotten.se