Västerbotten GrandPris

Varje år delas den prestigefyllda utmärkelsen Västerbotten GrandPris ut till en aktör, organisation eller en individ, som gjort särskilda insatser för Västerbotten.

– Det här är ett pris som vi delat ut till människor och organisationer som verkligen gjort skillnad, och som ofta gjort det på nya och annorlunda sätt. Varje förändring behöver pionjärer som går först och visar att någonting nytt faktiskt är möjligt. De föregångarna vill vi hitta och hylla i år, de som driver utveckling och förändring och är föregångare i den här stora gröna omställningen, säger Anna Pettersson, regional utvecklingsdirektör, Region Västerbotten.

.

Västerbotten GrandPris 2023

I år kommer Region Västerbotten att lyfta fram en aktör som utmärker sig som föregångare i omställningen och bidrar till att driva utvecklingen i Västerbotten. Vinnaren får ett stipendium på 30 000 kronor. Vem vinnaren blir är ännu inte officiellt, men kommer att avslöjas under våren!


På bild: Ella Nilsson, Västerbottens matambassadör och vinnare av Västerbotten GrandPris 2020
Fotograf: Patrick Trägårdh





Västerbotten – föregångare i omställning

En stor del av framtiden skapas idag i norra Sverige. När andra pratar om att ställa om till en fossilfri värld är vi redan igång med att göra.

Boka boende

Bo i något av de trevliga rummen på Grand Hôtel under våra veckor.

Kontakta oss

Producent:
CARINA ERIKSSON
tel: 070 535 57 05
carina.eriksson@regionvasterbotten.se

Programansvarig:
ANDERS SELLSTRÖM
tel: 070 540 12 12
anders.sellstrom@regionvasterbotten.se

Kommunikationsansvarig:
CECILIA LINDELL
tel: 070 254 57 37
cecilia.lindell@regionvasterbotten.se