Ella Nilsson vinner Västerbottens Grandpris jubileumsåret

Varje år under invigningen av Västerbottensveckorna på Grand Hôtel delas den prestigefyllda utmärkelsen “Västerbotten Grandpris” ut. Traditionellt till en aktör – en organisation eller en individ – som gjort ”särskilda insatser” för Västerbotten.
2020, när länets närvaro på Grand Hôtel fyller 30 år, väljer juryn att uppmärksamma och hylla initiativtagaren Ella Nilsson – som tillsammans med de västerbottniska råvarorna sådde fröet till det som skulle bli en institution och en tradition – det många väljer att kalla Västerbottens ambassad i Stockholm – ”Västerbottensveckorna på Grand Hôtel”.

– Ingen kunde väl tro att jag fortfarande skulle stå här 30 år senare, men jag gör det så gärna, och jag gör det med glädje och stolthet, kommenterar matambassadören Ella Nilsson.

Det personliga mötet har länge varit ett viktigt verktyg för länet. I den strategin är mötesplatsen på Grand Hôtel en central plattform, och trots att evenemanget fyller 30 år både växer och mognar den fortfarande. 

– Många möten kan göras digitalt med allt bättre teknik, och den delen utvecklar vi hela tiden, men när det är viktigt så behöver vi träffas fysiskt – och där spelar Västerbottensveckoma på Grand Hôtel en stor roll för vår regionala utveckling, säger Thomas Hartman Chef för Externa relationer och strategisk platsutveckling vid Region Västerbotten.

Om årets Grandpris-vinnare säger Thomas så här:

– Ella är ett utmärkt exempel på att kvalitet aldrig blir omodernt. Hon är en exemplarisk ambassadör för Västerbotten, lika hållbar som uthållig, oerhört duktig och dessutom charmig.

Jurys motivering:

När Västerbottens närvaro på Grand Hôtel fyller 30 år är även vinnaren av Västerbottens Grandpris någonting alldeles extra. Priset går av tradition till individer och aktörer som gjort särskilda insatser för länet, och även bland dessa profiler sticker årets vinnare ut.

Ella Nilsson förstod tidigt värdet av Västerbottens resurser, av naturtillgångarna, av råvarorna. Ella har jobbat med smart specialisering hela sitt yrkesliv, och få kan med samma självklarhet, trygghet och trovärdighet representera Västerbotten som hon.

Framgång skapas av yrkesskicklighet, glädje och uthållighet i kombination med en förmåga att samarbeta – egenskaper Ella Nilsson besitter i överflöd.

Kontakta oss

Producent:
CARINA ERIKSSON
tel: 070 535 57 05
carina.eriksson@regionvasterbotten.se

Programansvarig:
ANDERS SELLSTRÖM
tel: 070 540 12 12
anders.sellstrom@regionvasterbotten.se

Kommunikationsansvarig:
JESSICA LARSSON SVANLUND
tel: 070 773 49 95
jessica.larsson.svanlund@regionvasterbotten.se

Tillsammans för regionens utveckling

Tillsammans för regionens utveckling