Idag inleds Västerbotten på Grand Hôtel

För tjugoåttonde året i rad öppnas idag tre veckor med Västerbotten på Grand Hôtel i Stockholm. Invigningsdagen fylls av ett färgstarkt program som bjuder gästerna på föreläsningar, debatter och samtal om smart och hållbar utveckling för länet. Västerbotten på Grand Hôtel arrangeras av Region Västerbotten i samverkan med Sparbanksstiftelsen Norrland och Skellefteå Kraft, och pågår fram till den 9 februari 2018.

Program med nya dimensioner

Invigningsceremonin den 23 januari äger rum i vinterträdgården på Grand Hôtel, och över 300 gäster deltar under dagen. I programmet medverkar talare som EU- och handelsminister Ann Linde, Ulf Kristersson, partiledare för Nya Moderaterna, Azita Shariati, vd för Sodexo och Alf Rehn, professor i Innovation, design, ledarskap vid University of Southern Denmark. Invigningsprogrammet modereras av Anna Olin Kardell.

Här finns hela invigningsprogrammet

2018 års tema

Årets tema är ”Smart tillväxt – på ett hållbart sätt”. Det handlar om ekonomisk och hållbar utveckling baserad på samverkan, kunskap och innovation. Smart tillväxt är ett centralt begrepp i EU:s tillväxtstrategi 2020, där utvecklingsmedel öronmärkts för spännande samverkansprojekt. Nyckelord är fler smarta, hållbara innovationer, ökad tillväxt och fler växande företag i befintliga branscher.

Här finns mer information om årets tema.

Prisutdelningar

Under invigningsdagen delas två priser ut – Västerbotten GrandPris och Kulturbäraren 2018. GrandPris syftar till att lyfta Västerbottniska aktörer som gjort ett extra gediget arbete både i och utanför Västerbotten för att utveckla länet. Kulturbäraren är ett pris med nationell sträckning som delas ut till aktörer inom kultursektorn som gjort utstickande insatser för branschen. GrandPris delas ut kl.15 och Kulturbäraren senare under kvällens program.

Här finns mer information om Västerbotten GrandPris

Västerbottensbuffén

Dagen avslutas med en Västerbottensbuffé komponerad av Västerbottens matambassadör Ella Nilsson. Fram till den 11 februari serveras Västerbottensbuffén på Verandan för allmänheten och deltagare under veckornas många arrangemang.

Tre veckor för Västerbottens tillväxt

Målet med de tre veckorna på Grand Hôtel är att sprida en aktuell bild av vad som händer i Västerbotten till aktörer på nationell och internationell nivå, för att finna nya samarbeten, investerare och opinionsbildare. Mellan den 23 januari till 9 februari arrangerar aktörer från Västerbotten möten, seminarier, debatter och konferensdagar på Grand Hôtel för att påverka och möta parter från nationell och internationell nivå. Bland aktörerna finns bland andra North Sweden Cleantech, Storumans kommun, Umeå Universitet och Sveriges Åkeriföretag Norr.

Invigningen livesänds här http://regionvasterbotten.se/toppmeny/om-oss/direkt/

Mer information om Västerbotten på Grand Hôtel finns på vasterbottengrandhotel.se

För mer information

Micaela Löwenhöök, projektledare Västerbotten på Grand Hôtel

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Olivia Collin, kommunikationsansvarig Västerbotten på Grand Hôtel

073-514 50 66 , olivia.collin@regionvasterbotten.se

Kontakta oss

Producent:
CARINA ERIKSSON
tel: 070 535 57 05
carina.eriksson@regionvasterbotten.se

Programansvarig:
ANDERS SELLSTRÖM
tel: 070 540 12 12
anders.sellstrom@regionvasterbotten.se

Kommunikationsansvarig:
JESSICA LARSSON SVANLUND
tel: 070 773 49 95
jessica.larsson.svanlund@regionvasterbotten.se

Tillsammans för regionens utveckling

Tillsammans för regionens utveckling