Vinnare 2022

Kristina Sundin Jonsson vinner Västerbottens Grandpris

Varje år delar Region Västerbotten ut Västerbotten GrandPris till en individ eller organisation som gjort särskilda insatser för länet. I år är det Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör Skellefteå som är den värdiga vinnaren av utmärkelsen.

– Det är en fantastisk ära att bli uppmärksammad just för Västerbottens del. Vi är många som har jobbat för den utveckling som vi ser i Skellefteå och norra Sverige och jag tänker att jag delar det här priset med väldigt många andra. Det som händer är ganska unikt och stort. Som ledare måste man vara nyfiken och se vad som finns runt hörnet, men också se att vi måste jobba tillsammans; näringsliv, andra kommuner, och stat, både på nationell, regional och lokal nivå, säger Kristina Sundin Jonsson.

Jurys motivering:

Årets GrandPris går till en modern ledare i en expansiv kommun. Pristagaren har länge arbetat för utveckling genom ett långsiktigt arbete för att öka kommunens attraktivitet för investeringar, etableringar och tillväxt. Northvolt är ett kvitto på dessa framgångsrika insatser. 

Hon är en av de personer som inte ger upp utan ständigt driver på i det långsiktiga arbetet. Den utveckling som nu sker ger ringar på vattnet långt utanför Skellefteå kommun. Det lyfter hela Västerbotten och norra Sverige. 

Kristina Sundin Jonsson är i år en värdig vinnare av GrandPris 2022.

Kontakta oss

Producent:
CARINA ERIKSSON
tel: 070 535 57 05
carina.eriksson@regionvasterbotten.se

Programansvarig:
ANDERS SELLSTRÖM
tel: 070 540 12 12
anders.sellstrom@regionvasterbotten.se

Kommunikationsansvarig:
JESSICA LARSSON SVANLUND
tel: 070 773 49 95
jessica.larsson.svanlund@regionvasterbotten.se

Tillsammans för regionens utveckling

Tillsammans för regionens utveckling