Vinnare 2020

Ella Nilsson vinner Västerbottens Grandpris jubileumsåret

Varje år under invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel delas den prestigefyllda utmärkelsen “Västerbotten Grandpris” ut. 
Traditionellt till en aktör – en organisation eller en individ – som gjort ”särskilda insatser” för Västerbotten.

2020, när länets närvaro på Grand Hôtel fyller 30 år, väljer juryn att uppmärksamma och hylla initiativtagaren Ella Nilsson – som tillsammans med de västerbottniska råvarorna sådde fröet till det som skulle bli en institution och en tradition – det många väljer att kalla Västerbottens ambassad i Stockholm – ”Västerbottensveckorna på Grand Hôtel”.

– Ingen kunde väl tro att jag fortfarande skulle stå här 30 år senare, men jag gör det så gärna, och jag gör det med glädje och stolthet, kommenterar matambassadören Ella Nilsson.

Jurys motivering:

När Västerbottens närvaro på Grand Hôtel fyller 30 år är även vinnaren av Västerbottens Grandpris någonting alldeles extra. Priset går av tradition till individer och aktörer som gjort särskilda insatser för länet, och även bland dessa profiler sticker årets vinnare ut.

Ella Nilsson förstod tidigt värdet av Västerbottens resurser, av naturtillgångarna, av råvarorna. Ella har jobbat med smart specialisering hela sitt yrkesliv, och få kan med samma självklarhet, trygghet och trovärdighet representera Västerbotten som hon.

Framgång skapas av yrkesskicklighet, glädje och uthållighet i kombination med en förmåga att samarbeta – egenskaper Ella Nilsson besitter i överflöd.

Västerbotten på Grand Hôtel i ny tappning 2022

Inför 2022 utvecklar Region Västerbotten sin årliga mötesplats Västerbotten på Grand Hôtel i Stockholm. Formatet görs om och veckorna får ett ännu tydligare fokus på vad som händer i norra Sverige.

Boka boende

Bo i något av de trevliga rummen på Grand Hôtel under våra veckor.

Kontakta oss

Producent:
CARINA ERIKSSON
tel: 070 535 57 05
carina.eriksson@regionvasterbotten.se

Programansvarig:
ANDERS SELLSTRÖM
tel: 070 540 12 12
anders.sellstrom@regionvasterbotten.se

Kommunikationsansvarig:
CECILIA LINDELL
tel: 070 254 57 37
cecilia.lindell@regionvasterbotten.se