Program invigning 2023

Den 24 januari 2023 invigdes Västerbotten på Grand Hôtel för 33:e gången. Arrangemanget förvandlade Grand Hôtel till en mötesplats för regionala, nationella och internationella aktörer med fokus på den framtid som just nu skapas i norra Sverige och Västerbottens roll som föregångare i den stora omställning som globalt måste genomföras.

Under invigningen medverkande en mängd talare som med den gröna omställningen som huvudtema, lyfte aktuella frågor om hållbara lösningar för energi, kompetensförsörjning, samarbeten och digitalisering.

Rickard Carstedt, regionråd, och Anna Pettersson, regional utvecklingsdirektör, Region Västerbotten, inledde med att tala om norra Sveriges tätposition och viktiga roll i omställningen: Det är norra Sverige som går i bräschen för den här omställningen. Det är här det händer!

Se filmerna från invigningsprogrammet här: filmer-talare-vasterbotten-pa-grand-hotel

Moderator var Elham Pourazar, strateg på VLL Innovation, Region Västerbotten. På scenen representerades musikstaden Umeå av Lisa Miskovsky och Tove Styrke och programmet avslutades med den traditionella Västerbottensbuffén, komponerad av matambassadören Ella Nilsson.

 
 

Västerbotten – föregångare i omställning

En stor del av framtiden skapas idag i norra Sverige. När andra pratar om att ställa om till en fossilfri värld är vi redan igång med att göra.

Boka boende

Bo i något av de trevliga rummen på Grand Hôtel under våra veckor.

Kontakta oss

Producent:
CARINA ERIKSSON
tel: 070 535 57 05
carina.eriksson@regionvasterbotten.se

Programansvarig:
ANDERS SELLSTRÖM
tel: 070 540 12 12
anders.sellstrom@regionvasterbotten.se

Kommunikationsansvarig:
CECILIA LINDELL
tel: 070 254 57 37
cecilia.lindell@regionvasterbotten.se